Додому Побутова техніка для кухні і дому Вбудована техніка для кухні: електричні варочні панелі

Вбудована техніка для кухні: електричні варочні панелі

109

>

Якщо якихось 20 років тому вбудована техніка була в новинку, і одні ставилися до неї з недовірою, а іншим залишалося тільки мріяти про подібну, то сьогодні вона впевнено підкорює кухні. Можливості сучасної кухонної техніки практично межують з фантастикою, але вбудована побутова техніка все ж має деякі очевидні переваги. Їх ми і хочемо обговорити.

Ніхто не буде сперечатися з твердженням, що сучасна кухня повинна не тільки стильно виглядати, але ще й бути практичною і функціональною. Частково з цієї причини сьогодні віддається перевага компактної побутової техніки, хоча споживачі також звертають увагу на ексклюзивні моделі і модну техніку.

Переваги варильних панелей


Все частіше люди вибирають для своєї кухні сучасну вбудовану техніку, оскільки вона пропонує такі елементарні зручності, як повну термо – і вологоізоляцію корпусів, оригінальний і нетрадиційний дизайн, легко настроюються функціональні особливості, значний термін експлуатації і простоту догляду. Всім цим особливостям відповідають встановлені електричні варильні панелі, духові шафи — важливі атрибути, без яких неможливо уявити жодну кухню.

Ще одним вагомим аргументом на користь вбудовуваної техніки є те, що більшість корпусів так званої «встройки» розміщується таким чином, що зазорів між панелями практично не залишається. А значить, що у пилу, бруду або крапель жиру, без яких складно уявити процес готування, просто немає шансу потрапити у важкодоступні місця, всередину зазорів або на кухонні меблі.

Також плюсом на користь вбудовуваної техніки для кухні є і деякі конструктивні особливості. Справа в тому, що вбудована техніка має особливу, ретельно продуману вентиляцію, найчастіше вона вентилюється знизу, а завдяки цьому обладнання можна з легкістю можна вставляти в декоративний короб кухонних меблів, не замислюючись про необхідність додаткових комунікацій.

Варильна панель вже давно є неперевершеним лідером серед вбудовуваної техніки. Всім давно звична плита для зручності установки і експлуатації була розділена на варильну поверхню і духову шафу. У такій конфігурації Ви з легкістю можете розмістити панель в стільниці, а шафа вбудувати в пенал на рівні очей, що має свої переваги. Така варильна панель вважається самостійною і може вбудовуватися в абсолютно будь-який простір.

Якщо ж варильна панель встановлюється над духовою шафою і має з ним спільне управління, то вона буде залежною. Вибір варильної панелі повинен ґрунтуватися на кількість конфорок і ширині поверхні. Ну а форма площині може бути, як традиційно прямокутної, так і шестигранною. Відрізняються моделі і кількістю конфорок, яке може досягати шести штук. До того ж їх поверхні можуть бути виготовлені з різних матеріалів, таких як високоякісна нержавіюча сталь, всім звична емаль, склокераміка, а також сплав алюмінію. Але давайте зупинимося докладніше на кожному типі поверхні.

Види поверхонь варильних панелей

  • Панелям з нержавіючої сталі абсолютно не страшні механічні пошкодження. Але за полірованою поверхнею необхідно щодня доглядати, адже на ній видно найменші відбитки жирних пальців.
  • Традиційна емальована поверхня знайома багатьом своїм примхливим характером, але її ідеальна білизна та порівняльна дешевизна підкуповують. Купуючи таку варильну панель варто пам’ятати, що при необережної експлуатації можна відколоти емаль, зіпсувавши тим самим зовнішній вигляд Вашої кухні.
  • Склокерамічна поверхня виглядає дуже ефектно і миється дуже просто. Мінусом можна назвати те, що склокераміка боїться різких перепадів температур, тому доведеться бути максимально обережним при експлуатації.
  • Алюміній також доступний в ціні і має відмінні експлуатаційні характеристики — тільки при сильному ударі може утворитися невелика, ледь помітна вм’ятина. Але варто пам’ятати, що алюміній вкрай чутливий до появи подряпин, тому варто відмовитися від використання жорстких мочалок і абразивних чистячих засобів. До того ж на алюмінієвому покритті будуть залишатися сліди від пальців, води і жиру.