>
Як зробити хреновину з помідорів в домашніх умовах на зиму, щоб не закисав. Класичний рецепт хріновини з помідор, хріну і часнику тривалого зберігання без варіння: фото покроково.
Інгредієнти:
- Помідори: 4 кг
- Хрін: 200 г
- Часник: 7 головок
- Сіль: 3 їдальні ложки (можна більше, за смаком)
- Цукор: 1 столова ложка (можна більше, за смаком)
Покроковий рецепт приготування хріновини: фото
На фото: інгредієнти для приготування хріновини
На фото: інгредієнти для приготування хріновини
Хрін необхідно почистити і замочити у воді на 30 хвилин.
На фото: часник для приготування хріновини
На фото: інгредієнти для приготування хріновини
Тепер невелика хитрість: щоб хрін не «дер» ніс, очі і рот під час переробки, надіньте мішечок на м’ясорубку (бабусин рада).
На фото: переробка хрону для приготування хріновини
На фото: переробка хрону для приготування хріновини
Звичайно можна скористатися блендером (з насадкою ніж) або процесором, але ми робили класичним методом «по старинці». Вийшло ось так:
На фото: переробка помідорів з часником для приготування хріновини
Перекрутивши помідори з часником, додаємо вже перекручений хрін, сіль, цукор і все це перемішуємо.
На фото: готова хріновина
Готову хреновину розкладаємо в чистий посуд. Ми використовували пластикові пляшки об’ємом 1 літр.
На фото: готова хріновина, розлита в чистий посуд