• 1 каструля — головна кухонне начиння для приготування їжі
  • 2 вимоги до каструль для газових плит
  • 3 різновиди за матеріалами
    • 3.1 нержавіючі
    • 3.2 емальовані
    • 3.3 чавунні
    • 3.4 керамічні
    • 3.5 скляні
    • 3.6 алюмінієві
    • 3.7 мідні
    • 3.8 силіконові
  • 4 які каструлі вважаються самими нешкідливими?
  • 5 визначення з метою використання
  • 6 враховуємо вид варильної панелі
  • 7 що можна сказати про чавунному посуді?
  • 8 здорові каструлі з керамічним покриттям
  • 9 топ рейтинг кращих брендів по випуску каструль у 2021 році
    • 9.1 tescoma
    • 9.2 гурман (всмпо-посуд)
    • 9.3 kitchenaid
    • 9.4 амет
    • 9.5 tefal
    • 9.6 silampos
    • 9.7 kukmara
    • 9.8 riess streublumen
    • 9.9 röndell
    • 9.10 vari
    • 9.11 vitesse
  • 10 кращі набори каструль з нержавіючої сталі
    • 10.1 daniks стандарт sd-5-2
    • 10.2 gipfel gala 1539
    • 10.3 tefal jamie oliver
    • 10.4 taller льюїс tr-1071
  • 11 кращі каструлі з нержавіючої сталі для індукційної плити
    • 11.1 appetite rondy 3,9 л
    • 11.2 всмпо-посуд гурман-класик 110335 3,5 л
  • 12 рейтинг якісних каструль обсягом до 5 літрів
    • 12.1 berghoff bistro 4410024
    • 12.2 rondell charm rds-733
    • 12.3 taller tr-7173

Каструля — головна кухонне начиння для приготування їжі

Каструля – це кухонне начиння, в якій готують їжу шляхом варіння, гасіння, приготування на пару, а іноді і запікання на відкритому вогні або в духовці. Жодна господиня не може обійтися без каструлі.

Прототипом каструлі є сотейник. Основна відмінність між ними полягає в тому, що у каструлі є ручки і кришка.

В даний час на ринку представлена величезна різноманітність каструль, які відрізняються за формою, розміром, матеріалом, з якого вони виготовлені, придатності для різних типів варильних поверхонь і т. Д.

Вимоги до каструль для газових плит

Для газової плити підходить практично будь-яка каструля. Найголовніше-враховувати певні властивості відкритого полум’я. Процес приготування відбувається на дні, тому дно повинно бути товстим.

Зверніть увагу на каструлі з багатошаровим дном, також відомим як капсульне дно. Така основа складається з декількох шарів, виготовлених з різних металів. Кількість шарів і матеріалів залежить від виробника. Капсульна технологія зазвичай використовується в сталевому посуді. У такій каструлі їжа готується набагато швидше.

Вибираючи посуд з чавуну або алюмінію, зверніть увагу на моделі з жолобками або колом на дні, щоб збільшити поверхню нагріву і прискорити процес приготування без ризику пригорання їжі.

Хороша сковорода для газової плити не обов’язково повинна бути дуже дорогою. Вона просто повинна відповідати відповідним вимогам:

  1. плоске дно. Виріб з плоским підставою має велику площу зіткнення з вогнем і нагрівається швидше і рівномірніше. Крім того, вона більш стійко стоїть на плиті.
  2. щільно закривається кришка. Кришка повинна не тільки щільно прилягати, але і бути досить важкою, щоб вона не могла впасти при нахилі на 450.
  3. ручки на кріпильних елементах. У хорошій сковороди ручки повинні бути пригвинчені, але не приварені. Якщо ви хочете зробити приготування їжі більш комфортним, вибирайте посуд з силіконовими або бакелітовими ручками. Зверніть увагу, що вони не підходять для приготування в духовці.
  4. поверхні без подряпин і відколів. Навіть найменші подряпини всередині можуть привести не тільки до опіків, але і до забруднення їжі шкідливими металами.

Різновиди за матеріалами

При покупці покупці цікавляться, з чого зроблені каструлі. Цей матеріал виготовляється з різних видів сировини. Кожен тип характеризується індивідуальними технічними особливостями і властивостями.

Нержавіючі

Кухонне начиння зі сталі приваблює покупців представницьким зовнішнім виглядом і універсальністю використання. У ній можна приготувати все, що завгодно. Різноманітність страв залежить від товщини стінок і дна. Чим міцніше і товщі конструкція, тим різноманітніше і вишуканіше будуть страви.

сучасні моделі з нержавіючої сталі славляться своєю довговічністю і зносостійкістю.

Сучасні моделі з нержавіючої сталі відомі своєю довговічністю і зносостійкістю. Метал стійкий до корозії і окислення, що сприяє довговічності виробу. Посуд з нержавіючої сталі невимоглива і не вимагає спеціального догляду.

Емальовані

Емальовані моделі є найбільш екологічними на ринку. Це пояснюється тим, що покриття виключає шкідливий вплив металу на їжу.

Емалеве покриття наноситься в кілька етапів, включаючи створення орнаменту на поверхні. Кінцевим результатом є гладка зовнішня і внутрішня поверхня. Очищення плити цього типу повинна проводитися з особливою обережністю, оскільки при найменшому пошкодженні вона прийде в непридатність.

емальовані каструлі.

Чавунні

Чавун-це міцний і надійний матеріал, який використовується в якості основи посуду протягом десятиліть. Сучасні оснащені антипригарним покриттям. Однак існують і варіанти без захисного шару. Адже чавун володіє власними антипригарними властивостями, які з’являються після обробки жиром.

Невеликим недоліком є величезний розмір виробів з чавуну. Покупець сам вирішує, чи варто звертати увагу на вагу, якщо сировина зарекомендувала себе як надійне і перевірене серед споживачів.

кухонне начиння з чавуну.

Керамічні

Кухонне начиння з кераміки унікальна тим, що в ній можна готувати абсолютно будь-яку їжу. Вони являють собою органічний матеріал, який не вступає в реакцію з їжею під час приготування.

Керамічні конструкції використовуються на всіх типах плит, включаючи духові шафи. Перевагами цього типу посуду є різноманітність форм і дизайну.

керамічна каструля для приготування їжі.

Скляні

Спочатку скляний посуд використовувалася в мікрохвильових печах, але з часом була поширена на духові шафи і плити. Властивості скляного посуду також поліпшуються в залежності від місця її використання. Вони стали більш міцними і стійкими до високих температур.

Маринади для м’яса і риби часто готують в скляній тарі. Вони також використовуються як форми для випічки.

скляна каструля.

Алюмінієві

Всі алюмінієві каструлі відрізняються товщиною стінок і дна. Прилади з листового алюмінію підходять для найпростіших завдань – кип’ятіння води і варіння овочів. Що стосується литого і кованого металу, то в них можна сміливо гасити, варити і смажити продукти.

Багато сучасних моделей мають антипригарне покриття. Це запобігає прилипання їжі до поверхні.

алюмінієвий посуд.

Мідні

Кухонне начиння з міді відрізняється тривалим терміном служби. Він також має яскравий зовнішній вигляд, який збагатить будь-яку кухню. Доглядайте за ними належним чином і дбайте про їх зовнішній вигляд.

Мити їх в посудомийній машині не рекомендується. Категорично забороняється використовувати абразивні чистячі засоби з металевими щітками.

мідні вироби.

Силіконові

Силіконові каструлі недавно стали новинкою на ринку побутової техніки. Якщо раніше вони використовувалися для мікрохвильових печей і духовок, то сьогодні їх застосовують для приготування супів і борщів, як в стандартних металевих ємностях.

Якщо ви вирішили придбати посуд цього типу, зверніть увагу на невеликі, складні моделі. Їх легко транспортувати і зручно використовувати на маленькій кухні.

силіконова каструля.

Які каструлі вважаються найбільш нешкідливими?

У кожному магазині – навіть самому скромному – легко зустріти десятки каструль і сковорідок. Вони розрізняються за розміром і кольором, товщині стінок і типу ручок. Ви можете придумати безліч інших нюансів. Але найважливіший аспект, про який взагалі мало хто замислюється, – це безпечні для здоров’я матеріали. Емаль часто використовується для захисту від забруднення продуктів харчування токсичними речовинами.

Це вирішує проблему лише частково, оскільки емалеве покриття дуже легко пошкодити. Токсичні речовини можуть проникати через емалеве покриття. Цей ризик особливо високий при приготуванні кислих продуктів. Забруднення важкими металами призводить не тільки до гострого отруєння (яке, принаймні, легкоРозпізнавати). Також часто зустрічається хронічна інтоксикація, що призводить до:

  • хронічна втома.
  • незрозуміла слабкість;
  • імунний колапс;
  • часті і постійні головні болі;
  • дисбаланс речовин в організмі;

Мало того, навіть дуже маленькі шматочки емалі самі по собі представляють серйозну загрозу. Тому, якщо ви вирішили придбати вироби з емалі, їх слід оцінити якомога ретельніше.

Наявність навіть одиничних цяточок категорично неприпустимо, так як вони вказують на помилки при випалюванні.

Якщо емаль високої якості, то посуд за визначенням не повинна бути світлою. Зовнішня частина покриття може бути будь-якого відтінку, але нижня частина повинна бути якомога темніше – це прискорить нагрів.

Жовті, червоні або коричневі кольорові шари глазурі небезпечні. Ці кольори вказують на наявність сполук кадмію, міді та інших небезпечних речовин. Використання алюмінієвих контейнерів без спеціального захисту також становить серйозну небезпеку. Теоретично, оксидний шар на поверхні повинен запобігти потраплянню токсичного металу в їжу. Однак не варто завищувати свої очікування.

Каструлі з нержавіючої сталі дуже популярні завдяки своїй зручності і практичності. Але у нього є і істотний недолік-виділення додаткових легуючих елементів при нагріванні. Навіть якщо вони не нададуть серйозного негативного впливу, їжа все одно буде мати неприємний смак.

Важливо: якщо ви купуєте каструлі з нержавіючої сталі, то тільки у надійних виробників і за солідною ціною. Багато дешеві продукти, вироблені в азіатських країнах, містять занадто багато шкідливих домішок.

Ідеальна сталь з точки зору санітарії і практичності містить максимум 10% нікелю і 18% хрому. І хімічний склад-це ще не все. Багатошаровий тепловідвід, безумовно, вбудований в нижню частину хорошого виробу. Цей елемент виготовлений з різних металів, що прискорює нагрів і приготування їжі. Вибрані дизайни від провідних компаній виглядають красиво і абсолютно безпечні. Єдина складність-дуже висока ціна продукту у великих виробників.

Переважна більшість експертів вважають, що найкращим вибором за сумою характеристик будуть горщики з керамічним шаром. Не містить небезпечних інгредієнтів. Це робить його придатним не тільки для приготування їжі, але і для зберігання продуктів.

Вогнетривке скло хімічно дуже інертно і дозволяє візуально контролювати процес приготування їжі. Скляні поверхні легко чистити, на них не осідає вапняний наліт.

Однак є і серйозні недоліки:

  • не можна ставити сковороду на мокру поверхню (це часто призводить до її поломки).
  • погана теплопровідність (їжа готується довше);
  • висока вартість;
  • крихкість;
  • тяжкість;

Визначення з метою використання

Але було б необачно вибирати каструлю для кухні тільки на підставі матеріалу. В цьому випадку залишається занадто широкий спектр варіантів, між якими можна вибирати додатково. Розміри горщиків мають велике значення. Саме “розміри”, а не тільки один”розмір”. Ми говоримо про:

  • обсяг.
  • висота;
  • діаметр дна;
  • діаметр частини, на яку спирається кришка;

Дно сковороди має бути повністю поєднане з конфорками на вручений панелі. Максимально допустиме відхилення становить 1 см.вважається, що чим ширше каструля, тим зручніше перемішувати в ній вміст. Однак високий горщик з вузькою шийкою необхідний у вашому господарстві. Це буде корисно для приготування спагетті та інших страв, що вимагають повільного випаровування рідини.

Звичайні каструлі ідеально підходять для супів, вівсянки та інших простих страв.

При виборі кухонного приладдя, як в комплекті, так і окремо, слід виходити зі складу їдців і їх кулінарних переваг.

Добре не тільки думати і говорити про них, але навіть записувати їх на папері. На папері, а не на планшеті або комп’ютері – так у вас буде більше шансів все запам’ятати. Для скромних порцій потрібні дуже маленькі ємності (1-3 літри).

Ці типи ємностей використовуються для кип’ятіння молока, варіння круп і супів, приготування картопляного пюре. Сковороди також слід підбирати для духовки: вони можуть бути відносно широкими, але не повинні бути занадто високими. Це особливо сувора вимога, якщо піч листкова. Каструлі об’ємом 3-5 літрів досить для приготування супу на всю сім’ю, варіння м’яса і овочів, невеликої кількості макаронів, пельменів або вареників.

Найкраще підійде каструля об’ємом більше 5 літрів:

  • варити варення.
  • приготування повсякденної їжі для великої родини з кількома дітьми;
  • приготування компотів і каш;
  • маринування капусти;

Але всі ці типи відносяться тільки до” масового ” сегменту (назвемо це так). Потім є горщики з вузькою спеціалізацією:

  • горщики з овочами та макаронами.
  • пароварки і їх піджанри – мантоварки;
  • чани – можуть замінити чайник і підходять для приготування яєць або 1-2 порцій каші;
  • чани – схожі на ковші, але трохи вище;
  • з подвійним дном;
  • каструлі – проміжна ланка між каструлями і сковородами; гарні для гасіння і супів;
  • казанки і каструлі – для любителів східної кухні;

Враховуємо вид варильної панелі

Всі види посуду повинні підходити для використання з вогнищем. Це не можна звести до простого підбору розміру конфорок. Для газової конфорки підходять майже всі типи посуду. Однак найкращим вибором є чавун, емальована сталь і загартоване скло. Якщо на вашій кухні встановлена індукційна плита, вибирайте посуд з нержавіючої сталі або чавуну.

Посуд з чистого алюмінію не можна використовувати на індукційній плиті. Це також стосується скла та кераміки. Феромагнітні підстави є частковим вирішенням проблеми. Однак вони роблять весь продукт більш дорогим, а про компактність не може бути й мови. З цієї причини більшості людей краще дотримуватися горщиків, які прилипають до магнітів.

До посуду, призначеної для використання на звичайній електричній плиті, пред’являються дещо інші вимоги. Гострі або виступаючі краї і т.п. Можуть серйозно пошкодити делікатну поверхню. Кращий вибір тут-чавунна сковорода. Пресовані продукти являють собою набагато більш серйозну проблему.

Товщина стінок повинна бути не менше 5-6 мм-інакше тверда їжа буде прилипати, а рідка – неконтрольовано пінитися.

Що можна сказати про чавунному посуді?

Чавунні горщики, виготовлені зі сплавів заліза і вуглецю, безумовно, є вибором на довгі роки. Вони довговічні, стійкі до подряпин і механічних пошкоджень. Їх довговічність поєднується з досить великою вагою і досить високою ціною. Я думаю, що це варто того, щоб вкласти гроші.

Чавун стійкий до пошкоджень, добре акумулює тепло і не виділяє шкідливих сполук при нагріванні до високих температур і контакті з різними продуктами. Яка чавунний посуд буде найкращою і здоровою?

Звичайно, посуд, яка обпалюється жиром, що захищає її від корозії. Деякі з них покриті тефлоном, керамікою або емаллю, що, до речі, вирішує питання безпеки або шкоди для нашого організму (про самих раковинах ми поговоримо пізніше в статті).

Чавунні каструлі-хороший вибір для людей, які страждають на анемію, які, згідно з рекомендаціями альтернативної медицини, повинні готувати в них їжу. Під час теплової обробки сполуки заліза, присутні в шарі каструлі, проникають в їжу. Щоб бути придатними для здорового приготування їжі, такі каструлі повинні бути виготовлені зі стовідсотково натурального чавуну!

Чавунні каструлі дозволяють готувати здорову їжу з різноманітних продуктів, оскільки вони також підходять для гасіння і запікання м’яса, риби, овочів та інших страв.

Які горщики найздоровіші? важко сказати однозначно, але, швидше за все, горщики з керамічним покриттям є сильним кандидатом на завоювання цього титулу.

Кераміка абсолютно безпечна для нашого організму і не містить ніяких токсичних речовин, які можуть негативно вплинути на здоров’я людини. Керамічні горщики, як і емальовані, будуть хорошим вибором для алергіків, дітей і літніх людей. Крім того, такі каструлі не змінюють смак і аромат їжі, що готується.

Ви знайдете на ринку

  • горщики, повністю виготовлені з кераміки-гладкі, глазуровані, деякі нагадують листи, призначені для гасіння і запікання інгредієнтів в духовці.
  • каструлі зКерамічним покриттям і корпусом з іншого матеріалу – зазвичай алюмінію) – виглядають як звичайні каструлі, призначені для приготування їжі і використання на різних типах плит.

Керамічне покриття, що використовується на звичайних сковорідках, міцніше тефлонового покриття, але не є повністю стійким до подряпин. Тому для приготування їжі найкраще використовувати сковороди з силікону, нейлону або дерева. Металевий посуд може подряпати керамічне покриття і оголити алюмінієвий корпус, який вже не так безпечний, як сама кераміка.

Топ рейтинг кращих брендів з випуску каструль в 2021 році

Перш ніж перейти безпосередньо до рейтингу варіантів, варто відзначити, що в топ вирішили включити бренди, які виробляють кращі емальовані, керамічні, чавунні, а також каструлі з нержавіючої сталі. Тобто всі ті опції, які бажають бачити на ринку покупці і цінують кулінарні експерти.

Зверніть увагу, що ми не нав’язуємо вам інформацію, спонукаючи купити продукти, перераховані в топі. Наша стаття носить виключно інформаційний, а не рекламний характер. Коли ви дочитаєте до кінця, будь ласка, поділіться з нами своєю думкою і розкажіть, якими горщиками ви користуєтеся найчастіше і чому.

Tescoma

Чеський виробник вже два десятиліття радує нас якісною продукцією в області кухонного приладдя. Асортимент представлений великою різноманітністю продукції, а також новинками, які не можуть не дивувати. Кожна модель точно продумана, а стиль унікальний і пізнаваний в кожній деталі.

У компанії працюють професіонали, які тестують моделі, які будуть випущені на ринок. Все це сприяє довговічності і міцності виробів.

Всі кращі каструлі бренду з нержавіючої сталі можна використовувати на різних типах плит. Індукційні версії не є винятком. Дно посуду товсте і багатошарове. Це запобігає загорянню їжі під час приготування, і температура всередині каструлі може підтримуватися, коли вона знята з вогню.

Сковороди нагріваються рівномірно і поступово. Ось чому він такий смачний. Оскільки виробник оснастив кришки жароміцним склом, кожен кухар може контролювати процес приготування. Це зручне рішення, як стверджують багато користувачів.

Вітчизняний виробник регулярно вражає каструлями на будь-який смак. Перед вами асортимент кухонного приладдя, що відносяться до преміум-сегменту. Бренд представлений на ринку з початку 1991 року. У той час це було справжнім відкриттям для багатьох наших співвітчизників. Споживачі відзначають, що посуд дійсно високої якості. Горщики виконані в стриманому європейському дизайні з якісною фурнітурою. Поверхня кришки гладка, а дно ламіноване. Горщики мають багато переваг. Завдяки особливому підходу виробників до свого асортименту, каструлі здатні зберігати тепло до 6 годин. Це відмінний варіант, який сподобається людям, які звикли харчуватися правильно.

Ви можете готувати овочі у власному соку без додавання води. Оскільки ручки приварені, вони міцно тримаються, не нагріваються при використанні на плиті і прекрасно миються.

Всередині горщики литі і мають гладку поверхню. Модельний ряд представлений ємністю 8 літрів, що рідко зустрічається в пропозиціях інших компаній. Дуже зручно, що до виробу додається буклет з інструкціями для користувачів.

На тлі інших пропозицій в рейтингу, цей бренд має звичку дивувати незвичайним дизайном. Існують моделі, засновані на трьох шарах. Один з них ховається під зовнішнім покриттям на основі нержавіючої сталі, інший являє собою алюмінієву основу, що володіє високими властивостями теплопровідності. Ці елементи обладнані не тільки на нижньому боці, але і по всій конструкції.

Такий посуд миттєво нагрівається як з боків, так і з дна. Так їжа готується швидше і не пригорає. Ручки приварені, великі і дуже зручні. Покриття з нержавіючої сталі довговічне. На внутрішній стіні є ваги, щоб допомогти господині з пропорціями. Але у бренду є і мінус, це те, що продукція досить дорога і тому не кожен може її придбати.

Амет

Цей бренд є одним з найстаріших в російській федерації, який спеціалізується на виробництві кухонного посуду. На його рахунку перші в країні горщики з потрійним дном. Це означає, що такі моделі мають кращий розподіл тепла, ніж сковороди з одним дном. Це дійсно кращі каструлі з нержавіючої сталі, а їх якість перевірено часом.

За зовнішнім виглядом ці сковороди виглядають простувато, але в цьому і їх особлива сила. Виробник оснастив конструкції міцними кріпильними ручками, поверхня зовні і всередині стійка до пошкоджень і подряпин. Що стосується обсягу, то ці ємності вміщують до 50 літрів. Амет також відрізняється тим, що випускає моделі, невибагливі в догляді і дуже швидко очищаються.

Вони не позбавлені недоліків. Справа в тому, що посуд цієї компанії, як відомо, швидко втрачає свою зовнішню красу, але слід пам’ятати, що на приготуванні їжі це негативно не позначається.

Компанія tefal відома у всьому світі своїм високоякісним посудом. Колекція представлена в різних варіантах, і в ній виділяється посуд з нержавіючої сталі, яка відноситься до медичної категорії. Насправді, готувати в такому посуді дуже зручно. Він не горить і не деформується.

Однією з переваг є те, що бренд намагається оснастити всю лінійку зручними аксесуарами. Наприклад, носик, перфоратор, ручки, які не нагріваються, і мірна шкала. Компанія дає величезну гарантію на свою продукцію, іноді до 10 років.

Silampos

Це продовження провідного бренду з португалії. Каструлі і сковороди відрізняються вишуканим дизайном. Вони неодноразово завойовували різні нагороди на міжнародних конкурсах. Його якість цінують як професіонали, так і звичайні домогосподарки.

Насправді, фахівці бренду ретельно продумують кожну модель. Серія відрізняється округлими лініями, гладкими поверхнями, які ідеально поєднуються з сучасним, повсякденним кухонним начинням.

Головною відмінною рисою каструль компанії є технологія impact disc. Це запатентоване рішення, яке стало заміною звичайного зварювання. Компанія впевнена в якості своєї продукції і тому дає гарантію на використання горщиків протягом тривалого часу.

Як показує досвід користувачів, горщики silampos не окислюються під час використання і не деформуються з часом. І вони прекрасно стираються. В даний час випускається кілька типів кришок. Вони виготовлені з термостійкого скла, а також з нержавіючої сталі і не є прозорими.

Завдяки інноваційним технологіям, вишуканому дизайну, а також багатошаровому дну, компанія змогла завоювати любов споживачів. Однак багато хто погодиться, що завищені ціни на продукцію не дозволяють бренду стати ще більш затребуваним на ринку.

Kukmara

Бренд kukmara виробляє каструлі на алюмінієвій основі з класичним антипригарним дном і керамічним покриттям. Існують також варіанти без покриття, це ті типи сірих горщиків, які напевно є вдома у кожного читає цю статтю.

Якщо ви проаналізуєте відгуки споживачів, то виявите, що бренд зміг завоювати повагу і відмінну репутацію. Асортимент представлений у великій різноманітності і при цьому за розумною ціною. Продукти не прилипають до стін, а посуд миється ідеально. Покриття стійке до стирання і пошкоджень будь-якого роду.

Riess streublumen

Ця австрійська компанія вражає широким асортиментом каструль і сковорідок. Особливої уваги заслуговує серія преміум-класу, яка відрізняється безпекою і високою якістю. Моделі прикрашені красивими принтами. Представлений асортимент розмірів на будь-який смак. В цілому, такий посуд здатна вписатися в будь-який кухонний інтер’єр.

Колекції цього бренду виготовляються на основі міцних матеріалів, покритих спеціальним шаром, який не викликає подряпин під час використання. Також в бюджетній серії цього бренду покриття міцне і якісне. Як правило, такий посуд можна використовувати на варильних панелях будь-якого типу і навіть в духовці.

Говорячи про недоліки компанії, варто згадати про високу ціну продукції. Як правило, такий посуд доступна не всім.

Röndell

Перед вами легендарний бренд з німеччини, який бере за основу традицій тільки перевірену століттями якість в поєднанні з новими технологіями. Все це дозволяє компанії виробляти дійсно якісні сковороди, безпечні для здоров’я людини і володіють високими показниками міцності. Перш ніж з’явитися на ринку, такіМоделі проходять суворий контроль і ряд випробувань.

Вони оснащені кришками з жароміцного скла. Завдяки їм всі кухарі можуть із зручністю спостерігати за стравою, що готується. Дуже зручно, що в них є отвір для випуску пари. Ручки приклепані до сталевої основи і також виготовлені з термостійкого матеріалу. Існують також комбіновані версії.

Поверхня не окислюється з часом і стає темнішою. З цієї причини не варто боятися – в такому посуді можна готувати їжу з агресивними інгредієнтами, наприклад, з оцтом.

Компанія регулярно поповнює асортимент, хоча він вже досить великий. Розподіл тепла рівномірний. Також приємно, що бренд використовує тільки високоякісні матеріали для виробництва і гарантує міцність і довговічність ручок.

Після прочитання відгуків користувачів, які поділилися своєю незалежною думкою в інтернеті, стало ясно, що на практиці недоліків при використанні каструль röndell не виявлено.

Варі “є підрозділом промислового холдингу “ландскрон”, який базується в санкт-петербурзі. Асортимент представлений у великій різноманітності. Існують каструлі і сковороди, виготовлені на основі литого алюмінію, а також пресованого матеріалу з антипригарним покриттям. Поряд з цим для горщиків використовуються скляні кришки.

Виробництво забезпечується за рахунок використання технології з італії. Вся фурнітура та сировина імпортуються з італії. Компанія строго контролює якість продукції, що випускається. Сьогодні горщики vari відрізняються чудовими якостями міцності і довговічності. Покриття стійке до високих температур і захищає дно каструлі. Їх можна використовувати на всіх типах плит, включаючи склокерамічні. Однак для індукційних плит краще пошукати інший варіант.

Покриття довговічне і стійке до подряпин. Вона підходить для електричних і газових плит, а також для склокерамічних плит. Ці каструлі можна мити в посудомийній машині.

Спочатку vitesse спеціалізувалася на виробництві посуду з нержавіючої сталі. Тільки сьогодні асортимент набагато різноманітніше. У нього входять чавунні, алюмінієві і сталеві каструлі. Якщо говорити про чавунних варіантах, то вони можуть задовольнити своїм оригінальним дизайном. Це дійсно дуже незвично і привертає увагу.

Ще одним плюсом є те, що покриття гладке і дуже легко чиститься. Кришка щільно прилягає до корпусу, що робить приготування на пару дуже зручним навіть при мінімальній кількості води. Результатом є енергоефективний нагрів, що зберігає корисні властивості продуктів.

Недоліком є те, що чавунний посуд завжди був важким. Однак це недолік, який для багатьох людей зовсім не важливий. Vitesse піклується про емалеве покриття свого посуду. З цієї причини при приготуванні їжі рекомендується перемішувати її якомога обережніше. Те ж саме відноситься і до чищення каструлі. Чавунні каструлі можна використовувати як в духовці, так і на традиційній плиті і індукційної конфорки.

Купівля наборів завжди вигідніша, ніж покупка окремих горщиків. У набір зазвичай входить від 3 до 6 предметів, іноді додаються сковороди, ковші, казани або листи. Вони складаються з горщиків різного обсягу – від 1 до 10 літрів. Більші контейнери необхідно купувати окремо. Ми проаналізували різні характеристики та відгуки про 10 наборах і, виходячи з цього, відібрали 4 варіанти для цієї рейтингової категорії.

Daniks стандарт sd-5-2

У набір входять 3 предмети – два ємністю 2 і 4 літри і один ківш ємністю 2 літри. Каструлі мають міцні металеві ручки, які практично стійкі до високих температур, але все ж краще використовувати рукавички для духовки. Скляна кришка дозволяє стежити за процесом приготування. Висока теплопровідність сталі забезпечує енергоефективне приготування їжі на малопотужних плитах. Нержавіюча сталь забезпечує легкий догляд і довгий термін служби.

Переваги

  • їжа готується рівномірно.
  • легко миється в посудомийній машині;
  • тришарове дно зберігає тепло всередині протягом тривалого часу;
  • не промокає;
  • стійкість до корозії;

Недоліки

  • відсутність антипригарного покриття.

Відгуки відзначають, що набір каструль з нержавіючої сталі daniks – кращий вибір для газових і електричних плит.

Gipfel gala 1539

Набір каструль преміум-класу gipfel gala 1539 складається з 4 предметів – ковша об’ємом 1,8 л і каструль об’ємом 2,5, 3,7 і 6,3 л.кришки мають паровідвід, що прискорює процес приготування. Термостійке скло запобігає розтріскування при високих температурах. Сталеві ручки не допускають плавлення і практично не нагріваються, а тверді підстави утримують важкі вантажі. Вироби не мають антипригарного покриття, але завдяки спеціальним верствам до них нічого не прилипає.

Переваги

  • індукційна база.
  • широкі ручки;
  • висока ручка на кришці;
  • красива глянцева обробка;
  • підходить для всіх типів плит;

Недоліки

  • не дешевий набір.

Згідно відгуками, вироби легко чистити і за ними легко доглядати, але з часом вони вимагають більш ретельного очищення.

Tefal jamie oliver

У набір входять 3 предмети-2 каструлі об’ємом 3 л і 4,7 л і ківш об’ємом 1,4 л.виготовлені зі сталі і мають прозорі скляні кришки. Продукція підходить для використання на газових, електричних, галогенних, індукційних і склокерамічних варильних панелях. Їх можна використовувати в духовці і мікрохвильовій печі. Багатошарова основа має антипригарне покриття і ні до чого не прилипає. Ручки досить широкі і зручні, але трохи гарячі.

Переваги

  • легко чиститься.
  • можна мити в посудомийній машині;
  • індикатор нагріву;
  • є вимірювальна шкала;
  • на кришках є отвір для виходу пари;

Недоліки

  • не найлегший.

Відгуки відзначають, перш за все, зручний злив рідини, завдяки чому вона не проливається.

Taller льюїс tr-1071

Набір taller lewis tr – 1071 складається з 4 предметів об’ємом 1,5, 2,2, 3,1 і 5 л.кожна поставляється з кришкою. У комплект також входить бакелітова підставка діаметром 17 см.горщики розкльошені зверху і мають обсаджене дно, що збільшує їх теплоакумулюючу здатність і захищає від окислення. Завдяки стінкам товщиною 0,7 мм ваші страви швидко готуються і повільно остигають. У рейтингу каструль з нержавіючої сталі цей продукт виділяється своєю чудовою стійкістю до впливу води і побутової хімії.

Переваги

  • прозора кришка, через яку зручно спостерігати за процесом.
  • бакелітова основа входить в комплект;
  • теплоізолюючі вставки на ручках;
  • вимірювальна шкала;
  • підходить для всіх типів конфорок, від газових до індукційних;
  • кришка з отвором для виходу пари;

Недоліки

  • до дна нічого не прилипає, але без масла не обійтися.

Багатошарове дно і щільно закривається кришка забезпечують ефект приготування на пару, а ергономічні ручки зі спеціальними вставками позбавляють від необхідності використовувати рукавички для духовки.

Кращі каструлі з нержавіючої сталі для індукційної плити

Для цього типу плит необхідний спеціальний посуд, головна вимога якої – чіткі магнітні властивості. Тому чавунна і емальований посуд в даному випадку не актуальна. Однак в даний розділ рейтингу ми включили моделі з нержавіючої сталі зі спеціальним підставою.

Appetite rondy 3,9 л

Сотейник appetite rondy був спеціально розроблений для приготування їжі на індукційних плитах. Він має товсте і гладке дно, що забезпечує надійний контакт з поверхнею. Багатошарова конструкція допомагає зберігати тепло. Боки товщиною 0,3 мм забезпечують швидке приготування їжі без деформації каструлі. Продукт невимогливий-він не боїться кислот і лугів.

Переваги

  • широкі ручки.
  • ніякого пекучого післясмаку;
  • відсутність подряпин при використанні вилки або інших металевих предметів;
  • швидко остигає;
  • захист від корозії;

Недоліки

  • сильно деренчить.

Якщо говорити про те, які каструлі з нержавіючої сталі є кращими, то серед бюджетних брендів лідирує appetite. Продукт виробника легко очищається від плям і надовго зберігає свій первісний вигляд.

Всмпо-посуд гурман-класик 110335 3,5 л

При діаметрі 20 см і обсязі 3,5 л ця каструля легко поміститься навіть в невеликомуХолодильник. Високі температури не завдають шкоди матеріалам і дозволяють горщику довго зберігати свій первісний вигляд. Процес приготування зберігає біологічну цінність продуктів. Ця модель не має антипригарного підстави, тому немає необхідності купувати спеціальні лопатки і ложки. Матеріал з нержавіючої сталі продовжує термін служби.

Переваги

  • енергозбереження.
  • щільно прилягають до пальника;
  • багатошарове підставу ефективно розподіляє тепло;
  • їжа не пригорає і готується рівномірно;
  • горщики не деформуються з часом;

Недоліки

  • ручки не дуже товсті.

Судячи з відгуків, посуд всмпо гурман класик 110335 використовується як вдома, так і в ресторанах для професійного приготування їжі.

Рейтинг якісних каструль об’ємом до 5 літрів

Berghoff bistro 4410024

Berghoff-один з кращих виробників високоякісного посуду на європейському ринку. Виріб виготовлено з хромонікелевої нержавіючої сталі. Матеріал є екологічно чистим. Він також характеризується стійкістю до змін температури і механічних пошкоджень. Тришарове закрите дно відповідає за рівномірний нагрів. У комплект входить скляна кришка з металевим обідком. Ручки виготовлені зі сталі і зварені. Заявлена товщина стінки становить 1 мм.серед інших особливостей – наявність матового лаку. Відмінне дизайнерське рішення, яке прекрасно впишеться в будь-яку кухню.

Середня ціна становить 5360 рублів.

Сотейник berghoff bistro 4410024

Переваги:

  • спеціальні отвори для відводу пари.
  • наявність вимірювальної шкали;
  • численні позитивні відгуки;
  • можна використовувати в поєднанні з індукційними варильними панелями;
  • стильний дизайн;

Недоліки:

  • не виявлено.

Rondell charm rds-733

На думку покупців, ця популярна модель з товстим дном прекрасно підійде для приготування смачних страв для великої компанії. У конструкції використана нержавіюча сталь. Стійке до стирання, подряпин і корозії, воно значно збільшує термін служби виробу. Товщина основи становить 0,5 см. Ручки покриті гумою, щоб уникнути опіків. Технологія потрійного дна забезпечує рівномірний нагрів.

Середня ціна становить 3783 рубля.

Сотейник rondell charm rds-733

Переваги:

  • легко чиститься після використання.
  • підходить для будь-якого типу плит;
  • можна мити в посудомийній машині;
  • верхня частина конічна;
  • силіконові ручки;

Недоліки:

  • антипригарне покриття відсутнє.

Taller tr-7173

Цей дизайн з лінії “mint”, характеризується наявністю незвичайного зовнішнього вигляду і прихованою функціональністю. Таке придбання стане відмінною прикрасою будь-якої кухні, в основному завдяки незвичайному м’ятному кольору. Використовувана нержавіюча сталь відрізняється високою якістю. В основі цього лежить використання багатошарової теплопоглинаючої основи. Накопичене тепло рівномірно розподіляється по страві. Ручки короткі і зроблені з того ж матеріалу. Вони оснащені бакелітовими вставками, які виключають ризик опіку. У комплект входить незвичайна кришка, яка оснащена спеціальним отвором, що відповідає за своєчасне видалення пари. Слід також згадати про спеціальний ущільнювальному кільці. Ємність становить 3 л.

Вартість – 3120 рублів.

Сотейник taller tr-7173

Переваги:

  • простота використання.
  • практичність;
  • незвичайна скляна кришка;
  • багатошарове дно;
  • стильний дизайн;
  • оптимальний об’єм;

Недоліки:

  • відсутність антипригарного покриття.