>

Як зробити хреновину з помідорів в домашніх умовах на зиму, щоб не закисав. Класичний рецепт хріновини з помідор, хріну і часнику тривалого зберігання без варіння: фото покроково.

Інгредієнти:

  • Помідори: 4 кг
  • Хрін: 200 г
  • Часник: 7 головок
  • Сіль: 3 їдальні ложки (можна більше, за смаком)
  • Цукор: 1 столова ложка (можна більше, за смаком)

Покроковий рецепт приготування хріновини: фото

На фото: інгредієнти для приготування хріновини
На фото: інгредієнти для приготування хріновини

Хрін необхідно почистити і замочити у воді на 30 хвилин.

На фото: часник для приготування хріновини
На фото: інгредієнти для приготування хріновини

Тепер невелика хитрість: щоб хрін не «дер» ніс, очі і рот під час переробки, надіньте мішечок на м’ясорубку (бабусин рада).

На фото: переробка хрону для приготування хріновини
На фото: переробка хрону для приготування хріновини

Звичайно можна скористатися блендером (з насадкою ніж) або процесором, але ми робили класичним методом «по старинці». Вийшло ось так:

На фото: переробка помідорів з часником для приготування хріновини

Перекрутивши помідори з часником, додаємо вже перекручений хрін, сіль, цукор і все це перемішуємо.

На фото: готова хріновина

Готову хреновину розкладаємо в чистий посуд. Ми використовували пластикові пляшки об’ємом 1 літр.

На фото: готова хріновина, розлита в чистий посуд