Якщо у вас є старі сковорідки, не поспішайте їх міняти на нові з антипригарним покриттям. Правильно їх обробивши, ви зможете зробити так, щоб до них нічого не прилипало і не пригорає. У підсумку на такій сковорідці можна буде смажити млинці навіть без масла. Це дуже простий спосіб з одного радянського журналу.

  • сіль;
  • ганчір’я;
  • соняшникова олія.

Процес обробки сковорідки

На сковорідку накладається пара столових ложок солі. Та розподіляється по всій поверхні, і потім сковорода розжарюється на вогні до тих пір, поки сіль не покоричневеет.

Сіль забирається, і гаряча сковорідка протирається вологою ганчіркою.

Потім на неї наливається чайна ложка соняшникової олії, і вона знову розігрівається. Потрібно, щоб масло розтеклося по всій поверхні, бажано і по бортиках.

Як тільки масло почне диміти, сковорідку потрібно витерти насухо дрантям або серветками.

Після цього до неї вже нічого не прилипне.

Цей ефект зберігається приблизно рік, після чого обробка повторюється. Спосіб дійсно працює і дозволяє зробити стару сковорідку такою ж зручною, як і в нову з антипригарним покриттям. Але при цьому на ній можна користуватися металевими, а не тільки дерев’яними і силіконовими лопатками.