>

Що за відпочинок на дачі або в заміському будинку без ароматного шашлику? Відповідно, не обійтися і без мангалу. Його можна придбати в магазині, і це буде стандартна прямокутна конструкція з чавуну, або зробити на замовлення методом ручного кування. Другий варіант дозволяє отримати оригінальний виріб з індивідуальним дизайном.

Рекомендуємо!!! Купити якісний мангал Ви можете на сайті компанії МАЙСАД. Великий вибір в каталозі з цінами, фото і рекомендацій по вибору.

Виготовляють мангали ковані з заліза і високоміцних сплавів. Вони бувають різні за формою, прикрашають їх вигадливими візерунками, декорують під платину і мідь.

Різновиди мангалів

  • Стаціонарна конструкція. Вона може бути забезпечена дахом, полицями, відсіками для зберігання вугілля та різних пристосувань.
  • Мангал переносний або пересувний на колесах. Це зручно, якщо ви хочете зберігати його в будинку або в хозпостройке.
  • Казан-мангал. В конструкції передбачена ланцюг. На неї підвішується казанок.
  • Барбекю. Від звичайного мангалу відрізняється тим, що дозволяє смажити м’ясо і рибу на решітці.
  • Гриль. Це те ж барбекю, тільки круглої форми з кришкою. На додаток до решітці гриль може бути забезпечений рожном.

Основні характеристики мангалу

Товщина стінок виробу повинна становити не менше 8 мм Оптимальна відстань між топкою і краями мангалу — 15-20 см. Що стосується габаритів, то цілком достатньо вироби обсягом 6-8 літрів. На ньому можна за раз приготувати 12-16 порцій шашлику. Якщо вибрати розмір менший, страви на мангалі буде готуватися швидше. Висота конструкції повинна становити приблизно 1 м, ширина — 45 див.

Купуючи мангал, не забудьте обзавестися шампурами, різними лопатками, феном для роздування вугілля. Для визначення ступеня готовності страви знадобиться термовилка.