У більшості випадків господині запікають курку в перемішку з картоплею або в пакеті для запікання. При такому способі курка вийде більше варена або навіть розварена. Всім знайомий цей смак. Але варто взяти ті ж інгредієнти і приготувати по іншому, як результат змінюється майже кардинально.
Якщо готувати ніжки за рецептом нижче, то вони виходять більше смаженими і ароматними, зайвий жир і сік стікають в картоплю, тим самим вона ставати не сухий, а дуже соковитою.
Даний рецепт сподобатися не тільки вашим дітям, але всій родині.
Продукти:
- курячі гомілки-1 кг.
- картопля – 1 кг.
- цибуля.
- паприка.
- сухий часник, можна замінити на 2-3 зубчики звичайного часнику.
- оливкова олія.
- сіль, перець за смаком.
- зубочистки (за потребою).
Покроковий рецепт з приготування курячих ніжок на решітці з картоплею
1. Продукти готуємо, очищаємо картоплю і цибулю від шкірки, промиваємо курку.
2. Для курячих ніжок беремо глибокий посуд , викладаємо продукт, додаємо 2-3 ч.л. Паприки, часнику, а так само за смаком сіль, перець. Можна використовувати сіль з додаванням спецій. Заливаємо 2-3 столових ложки оливкової олії, ретельно перемішуємо. Ми залишаємо маринуватися на 60 хвилин.
3. Очищену картоплю нарізаємо кружечками, викладаємо на деко або в жароміцний посуд. Цибулю нарізаємо півколом, додаємо до нашого картоплі. Посипаємо зверху паприкою, так само солимо і перчимо до смаку. Ретельно перемішуємо.
4. Беремо з духової шафи решітку, між прутиків просовуємо наші ніжки маленькою стороною. Якщо ніжки провалюються, закріплюємо їх зубочистками.
5. Ставимо курку в духову шафу, під ніжки ставимо картоплю.
6. Запікаємо продукти 30-40 хвилин , при температурі 220 градусів. Залежно від духової шафи час може бути збільшено або зменшено, дивитися по готовності. Курочка буде запікатися з усіх боків, жир зі спеціями буде капати в картоплю, надаючи їй насичений смак.
Цей якраз той рецепт, в якому використовуються звичайні інгредієнти, а результат виходить незвичайним. Приємного апетиту!