У більшості випадків господині запікають курку в перемішку з картоплею або в пакеті для запікання. При такому способі курка вийде більше варена або навіть розварена. Всім знайомий цей смак. Але варто взяти ті ж інгредієнти і приготувати по іншому, як результат змінюється майже кардинально.

Якщо готувати ніжки за рецептом нижче, то вони виходять більше смаженими і ароматними, зайвий жир і сік стікають в картоплю, тим самим вона ставати не сухий, а дуже соковитою.

Даний рецепт сподобатися не тільки вашим дітям, але всій родині.

Продукти:

  • курячі гомілки-1 кг.
  • картопля – 1 кг.
  • цибуля.
  • паприка.
  • сухий часник, можна замінити на 2-3 зубчики звичайного часнику.
  • оливкова олія.
  • сіль, перець за смаком.
  • зубочистки (за потребою).

Покроковий рецепт з приготування курячих ніжок на решітці з картоплею

1. Продукти готуємо, очищаємо картоплю і цибулю від шкірки, промиваємо курку.

2. Для курячих ніжок беремо глибокий посуд , викладаємо продукт, додаємо 2-3 ч.л. Паприки, часнику, а так само за смаком сіль, перець. Можна використовувати сіль з додаванням спецій. Заливаємо 2-3 столових ложки оливкової олії, ретельно перемішуємо. Ми залишаємо маринуватися на 60 хвилин.

3. Очищену картоплю нарізаємо кружечками, викладаємо на деко або в жароміцний посуд. Цибулю нарізаємо півколом, додаємо до нашого картоплі. Посипаємо зверху паприкою, так само солимо і перчимо до смаку. Ретельно перемішуємо.

4. Беремо з духової шафи решітку, між прутиків просовуємо наші ніжки маленькою стороною. Якщо ніжки провалюються, закріплюємо їх зубочистками.

5. Ставимо курку в духову шафу, під ніжки ставимо картоплю.

6. Запікаємо продукти 30-40 хвилин , при температурі 220 градусів. Залежно від духової шафи час може бути збільшено або зменшено, дивитися по готовності. Курочка буде запікатися з усіх боків, жир зі спеціями буде капати в картоплю, надаючи їй насичений смак.

Цей якраз той рецепт, в якому використовуються звичайні інгредієнти, а результат виходить незвичайним. Приємного апетиту!

Дивіться відео по темі