«електрогриль для дому». Корисні поради щодо вибору електрогрилю

  • чавунна решітка (недорога, важка, довговічна);
  • метал з антипригарним покриттям (міцна, краще чиститься, довговічна);
  • склокераміка (тендітна, зате дуже добре миється).
  1. якщо ви шукаєте бюджетний електрогриль для будинку, на сьогоднішній день дешеві варіанти виробляються в пластикових корпусах. Прилад з корпусом з нержавіючої сталі коштує дорожче.
  2. площа приміщення, в якому буде стояти ваш електрогриль, також необхідно враховувати. Крім того, подбайте про те, щоб в кухні була хороша вентиляція.
  3. габарити пристрою повинні розраховуватися виходячи з кількості порцій однієї страви. Для великої родини рекомендуються двосторонні грилі з площею робочої поверхні від 500 квадратних сантиметрів.
  4. варіативність страв: вибирайте гриль, що відповідає вашим кулінарним запитам. Сьогодні виробники пропонують багатофункціональні грилі, на яких можна готувати дві страви одночасно.
  5. додаткові функції електрогрилю в побуті потрібні далеко не всі, проте всі вони роблять приготування їжі приємніше і набагато зручніше серед таких функцій вам можуть сподобатися:
  • знімні робочі поверхні;
  • знімний піддон для жиру,
  • відкладений старт,
  • таймери та індикатори приготування,
  • тримачі з термоізоляцією.
  1. бажано вибирати електрогриль з регулятором температури . У рецептурі страв, що виготовляються на грилі, вказується рекомендована температура приготування.
  2. пожежна безпека для електроприладу-найважливіша якість, тому звертайте увагу на прилади, оснащені автовідключенням і захистом від перегріву.
  3. грилі з антипригарним покриттям робочої частини дозволяють не тільки смажити страви, але і готувати їжу на пару.
  4. потужність електрогрилю-один з головних показників, адже від цього залежить швидкість приготування страв. Так, для швидкого приготування м’яса потужність повинна становити не менше 2000 вт. Потужність електрогрилів зазвичай варіюється від 700 до 2500 вт. Моделі з низьким енергоспоживанням менш потужні і готують довше.
  5. оскільки електрогриль-це потужний електроприлад, залишати його включеним без нагляду надовго не рекомендується. Індикатор живлення допоможе вам не забути прилад включеним в мережі.
  6. гриль необхідно чистити і мити після кожної смаження, тому вибирайте пристрій, що не створює проблем в цьому плані. В першу чергу, піддон повинен бути знімним. Рифлені робочі поверхні, зрозуміло, відмиваються гірше плоских.
  7. не забувайте про те, що моделі закритого типу створюють менше диму, ніж відкриті грилі. Якщо у вас в кухні погана вентиляція, краще купити закритий електрогриль.
  8. регульована конструкція гриля-це просто знахідка. У деяких моделей регулюються не тільки ніжки, але і з’єднання між нижньою і верхньою робочими поверхнями. В такому випадку, баклажани і яблука ваш гриль «проковтне» цілком без проблем.
  9. автопідігрів або підтримання температури електрогрилю-корисна функція, якщо ви любите приймати гостей.

Електрогриль рейтинг 2019. Рейтинг електричних грилів за 2020 рік – 5 кращих моделей

Приготувати м’ясо або рибу на грилі – ціле мистецтво. Представлені в списку прилади дозволяють навіть в умовах квартири створити чудове кулінарне блюдо – просмажене, з димком, з «смужками».

Tefal optigrill xl gc722d34

Надійна побутова техніка з автоматичними настройками, зручними знімними поверхнями. На панелях легко підсмажити м’ясні стейки, птицю, овочі. Корпус з термостійкої пластмаси, металу. Легкі поверхні з антипригарним шаром, є піддон-ємність, в якому збирається жир під час приготування. Важить гриль 5, 2 кг.зручно, що пластини знімні, крім автоматичного, є механічний режим управління.

«плюси»:

  • дев’ять програм приготування, серед яких: свинина, сосиски, бургери, сендвіч, риба, морепродукти та інше;
  • режим розморожування;
  • індикація ступеня прожарювання (показується кольором);
  • регулятор температурного режиму (по товщині шматочків продукту);
  • великий розмір панелей;
  • зручна конструкція.

«мінуси»:

  • при готуванні можливе скидання автоматики, потрібно виставляти ручний режим;
  • висока вартість.

Але прилад виправдовує себе, дозволяючи готувати смачні страви за технологією гриль на кухні.

Redmond steakmaster rgm-m805

Багатофункціональний прилад, що об’єднує в єдине ціле можливості барбекю, гриля і духовки. У рейтингу грилів 2019 року ця модель відзначена особливо, так як на панелях легко готувати стейки, овочі, запікати страви на деку.

Максимальний нагрів -240 градусів. У моделі-сім програм, в тому числі режим розігріву, підігріву, розморожування. Налаштування автоматичні. Приготування м’ясних стейків можливо за трьома ступенями прожарювання:

  • rape;
  • medium;
  • well done.

Панелі розкриваються на 180º, вбудований спеціальний контейнер для збору виділяється при смаженні соку і жиру. Страви виходять дієтичними. Розміри поверхонь: 30,7 см х 23,7 см.

В комплектації – деко для м’яса, риби, овочів, приготування випічки. Для готування страв в програмі барбекю розкривають панелі повністю.

Переваги електрогрилю:

  • багатофункціональність (поєднання трьох приладів);
  • електронні налаштування;
  • зручна кришка;
  • наявність програми для установки на смартфон;
  • функція автоматичного управління часу, необхідного для прожарювання продукту;
  • можливість налаштування програм.

Недоліки-короткий шнур, мала ємність для стоку жиру, ряд функцій не затребуваний.

Delonghi multigrill cgh 1030d

Потужний і досить надійний пристрій, відмінно замінює звичайний гриль на вугіллі. Можна готувати:

  • хлібці;
  • вафлі;
  • стейки (свинина, яловичина);
  • рибу;
  • бургери;
  • овочі (перець, картопля, кабачки, цукіні, баклажани);
  • Рівномірний нагрів, швидке досягнення показників потрібної температури, регулятор режиму для кожної панелі (діапазон 60-240º), розкладка панелей як жаровень (на 180º). Робочі пластини знімні, в комплект входять додаткові поверхні:

    • ребристі (рифлені);
    • гладкі;
    • для приготування вафель.

    У панелей велика площа, так що можна швидко приготувати смачну вечерю на сім’ю з 3-4 чоловік.

Яке покриття краще для електрогрилю. Існує кілька модифікацій електричного гриля.

Електричний гриль відкритого типу найбільше схожий на традиційний вуличний гриль. Приготовляемую їжу тут необхідно перевертати, щоб вона готувалася з обох сторін. Відкритий гриль дозволяє смажити більш товсті скибки м’яса і часто має широку нагрівальну поверхню . Крім того, відкритий гриль зазвичай легше закритого. Сковорода такого електрогрилю зазвичай має гладку, а не рифлену поверхню, тому ідеально підходить для приготування бекону, яєць і млинців. Звичайно, тут можна готувати м’ясо і овочі, але типові лінії, що залишаються на їжі рифленою поверхнею сковороди для гриля або гратами, тут будуть відсутні. При покупці треба врахувати, що, оскільки відкритий гриль неабияк димить, в приміщенні, де він розташований, треба передбачити потужну витяжку .

Електричний гриль закритого типу: у цього приладу є відкидна кришка, яка закриває і притискає блюдо. Відповідно, і нагрівальних поверхні дві: одна зверху, інша знизу — і обидві сторони їжі смажаться одночасно . У закритому грилі блюдо приготується швидше, проте розміри його досить компактні і нагодувати з його допомогою одночасно можна не більше 2 осіб . Великим плюсом є відсутність бризок і диму , так як кришка захищає ваш будинок від подібних «відходів виробництва». Закриті грилі можуть бути зовсім маленькими, настільними. Такі моделі легко поставити на кухонний стіл. Це невеликий і практичний прилад для швидкого готування.

Крім того, існують безконтактні електрогрилі , в яких готується їжа не торкається до джерела тепла, тобто, до сковороди, а готується в потоці гарячого повітря. Прикладом такого гриля є, наприклад, електричні шашличниці, що мали ходіння ще за часів срср.