Незалежні вбудовані духові шафи. Переваги незалежної духової шафи

Елегантні поверхні, строгі вивірені лінії, модні колірні поєднання вигідно виділяють незалежні духові шафи, що дозволяють продумано і раціонально використовувати простір кухні.

За ступенем мобільності вони можуть бути окремо стоять, не залежать від ніші – невстраіваемие, що збільшує динамічність, а також більш статичні – вбудовані в гарнітур. Найпопулярнішими залишаються електричні духовки, хоча газові більш економічні.

Виділяється незалежний духовий прилад, який отримує живлення від електроенергії, рядом важливих характеристик:

  • високий рівень безпеки;
  • екологічна чистота;
  • багатофункціональність, обумовлена можливістю функціонування тенів як разом, так і окремо один від одного.

Часто стоять окремо з панеллю духові шафи забезпечені вентилятором, що розподіляє тепло всередині камери, сприяючи одночасному приготуванню страв на двох роздільних рівнях.

Одним з мотивуючих факторів стає оснащення камер грилем, що функціонує від окремо вмонтованого двигуна. Він часто використовується для практично моментального приготування смачних гарячих бутербродів, а також отримання ароматної скоринки в кінці приготування реберець, окостів та інших страв.

При смаженні цільної тушки курки, риби використовується обертовий від автономного мотора рожен, а внизу ставиться спеціальний піддон, наявний в базовій комплектації, де збирається вся стікає жирна рідина. Інтенсивне нагрівання сприяє утворенню апетитною підсмаженої скоринки, а м’якоть всередині набуває незвичайний аромат і чудовий смак.

Цінителям м’яса, що готується на відкритому з димком вогні, чудовою альтернативою послужить шашличниця, забезпечена шампурами, обертання яких забезпечує мініатюрний вбудований двигун. Таке пристосування стане незамінним навіть в дачних умовах, так як не вимагає розпалювання мангала, постійного контролю над вугіллям і м’ясом. Всі процеси в сучасній духовці запрограмовані і протікають без присутності людини, що дуже зручно, особливо для зайнятих людей, наприклад, молодих мам.

Зручний незалежний електричний багатофункціональний шафа, що стоїть недалеко від холодильника, додатковою можливістю розморозити продукти, замінити пароварку, якщо потрібно забезпечити кому-небудь з домочадців дієтичний раціон.

Невбудовується тип духовки влаштовує людей, які звикли часто міняти розстановку меблів і побутових приладів, щоб привнести нове сприйняття навколишнього простору. Її можна встановити на стійку відкриту полицю, приховати в підлоговому шафі, або поставити на барну стійку, що служить візуальної кордоном функціональних зон.

Залежно від кількості опцій незалежний електричний шафа має відповідну вартість і підбирається в точній відповідності фінансовим можливостям.

Шафи, що стоять окремо від верхніх панелей, служать довше, будучи вигідним придбанням, оскільки всі елементи управління служать тільки для задоволення однієї духової камери, а не двох предметів, як у звичайній плиті з варильною панеллю і духовкою.

Подальша модернізація призвела до того, що є можливість придбати незалежну локально стоїть духову шафу, що має додаткову актуальну функцію свч. Такий мобільний агрегат легко транспортується, дозволяючи вирішити проблему приготування їжі влітку на дачі.

Духова шафа маленька. Духовка настільна електрична: експлуатація та догляд

Важливим моментом, необхідним для довговічності побутової техніки, є правильне використання. Будь-яка електрична настільна духовка, духова шафа продається з інструкцією, що пояснює правила установки і експлуатації. Дотримання цих правил стане запорукою повноцінної і довгої експлуатації електричного духової шафи.

Корисні поради! перед включенням обов’язково уважно вивчіть властивості панелі управління електричною духовкою. Поспіх і часті неправильні натискання не сприяють збереженню функціональності електронної складової техніки.

Під час роботи також важливий догляд. Є три основних способи чищення духовки:

  • піролітичний;
  • гідроліз;
  • каталітичний.

Багато моделей мають вбудовану функцію прибирання, яка полегшує господині цей процес.

В процесі очищення шляхом гідролізу залишки жиру і їжі розм’якшуються під дією пари. На дно ставиться ємність з водою. Духовка нагрівається, і весь обсяг заповнюється парою. Залишки розм’якшеного жиру слід акуратно видалити ганчіркою або губкою.

При піролізі спалюються жир і пригоріла їжа. Температуру в духовці необхідно підвищити до 500 ° с, в цих умовах всі залишки пригорають. Якщо протерти тканину, внутрішня частина духовки залишиться чистою. Цей метод особливо ефективний для духовок з функцією “гриль”, коли жир поширюється досить інтенсивно. Недолік цього процесу-неприємний запах.

Каталіз – це спеціальне покриття, що запобігає прилипання мастила. Забравшись на таку гарячу поверхню, жир і залишки їжі розкладаються. Однак не всі поверхні духовки мають таке покриття. Рейки важко чистити, особливо якщо вони не телескопічні.

Духову шафу необхідно чистити після кожного використання.

Настільна електрична конвекційна духовка привносить сучасність на будь-яку кухню. Електричні духовки значно спростили процес приготування, взявши на себе функції управління і регулювання. Страви стали виглядати набагато апетитніше, окремі режими дозволяють готувати дієтичні продукти.

Правильний вибір-обов’язкова умова для максимально комфортного використання функціоналу печі з мінімумом фізичних витрат.

Окремо стоїть духова шафа з конвекцією. Як вибрати електрична духова шафа

Електрична духова шафа – це досить складне і дороге пристрій, до покупки якого потрібно підходити відповідально. Слід пам’ятати, що електричні духовки досить швидко готують страви, однак при цьому споживають дуже багато енергії.

Тому варто підготуватися до того, що щомісячні витрати на електрику будуть завищеними. При виборі електричного духової шафи необхідно звертати увагу на наступні критерії.

Потужність

Думка експерта

Яковлєв олексій сергійович

Електрик з 20 річним стажем і багатим досвідом

Один з найважливіших критеріїв, що впливає на швидкість приготування продуктів. Як правило, потужність нагрівального елементу в якісних електричних духовках становить від 2 квт. Чим вище цей показник, тим швидше буде готуватися блюдо. Тільки витрата енергії при цьому буде дуже великий.

Клас енергоспоживання

При виготовленні нагрівальних елементів для електричних духових шаф (як і будь-якої іншої техніки) виробники відштовхуються від класу енергоспоживання, кожен з яких характеризує ступінь економічності.

Найкращим вважається клас а+++. Як правило, такі моделі при незначному рівні енергоспоживання забезпечують високу швидкість приготування страв.

Температура нагріву

Ще один важливий критерій, що впливає на швидкість приготування продуктів харчування. Природно, чим вище температура, тим швидше буде готове блюдо.

Однак варто пам’ятати, що занадто високий тепловий режим може зіпсувати інгредієнти. Варто звертати увагу на електричні духовки, що підтримують температуру до 280 градусів.

Обсяг духової камери

Від обсягу робочої камери безпосередньо залежить кількість продуктів, які можуть поміститися в електричну духовку під час приготування. Найбільш широке поширення набули моделі, обсяг яких становить 50-70 літрів.

Панель управління

Електричні духові шафи оснащуються механічними або електронними панелями управління. Безсумнівно, більш надійним і довговічним вважається перший варіант. Як правило, механічні панелі оснащені поворотними перемикачами, які відповідають за регулювання температури.

Що стосується електронних панелей, вони можуть представати у вигляді невеликих клавіш або сенсорних панелей. Звичайно, багато користувачів віддають перевагу саме таким моделям. Обумовлюється це більш естетичним зовнішнім виглядом і зручним управлінням. Однак мало хто думає про те, як сенсорні панелі будуть себе вести під впливом високих температур.

Підтримувані нагрівальні режими

Електричні духові шафи можуть підтримувати наступні режими:

  • нижній нагрів. Здійснюється за рахунок додаткових тенів, який вбудовані в нижню частину конструкції;
  • верхній нагрів. Для цього використовуються потужні нагрівальні елементи, розташовані уздовж верхньої панелі;
  • конвекція. У деяких моделях духових шаф встановлюються спеціальні вентилятори, що відповідають за переміщення нагрітого повітря;
  • гриль. Даний режим є ідеальним рішенням для приготування м’ясних страв з скоринкою.

Крім того, деякі електричні духові шафи підтримують функцію свч, яка відповідає за поширення мікрохвильових хвиль. Також є пароварка для приготування дієтичних страв і рожен, що дозволяє обертати м’ясні вироби.

Система очищення

Дуже важливо, щоб електрична духова шафа володів ефективною системою очищення, яка зможе без проблем усунути жир та інші забруднення після тривалого приготування страв.

Бувають такі системи:

  • каталітична. Дуже поширений варіант, що володіє високою швидкістю усунення забруднень. Принцип дії полягає у виділенні окислювачів, які під час роботи духовки роз’їдають жири;
  • парова. У таких моделях видалення жирних плям відбувається за рахунок парової обробки. Після цього необхідно протерти стінки серветкою;
  • піроліз. Даною системою володіють дорогі моделі. Очищення відбувається завдяки високотемпературному режиму – +500с.